Rusland

Dag 3 Moskva

 

Dag 1 København-Moskva
Dag 2 Moskva
Dag 3 Moskva
Dag 4 Uglich
Dag 5 Kostroma
Dag 6 Yaroslavl
Dag 7 Goritsi
Dag 8 Kizhi
Dag 9 Mandroga
Dag 10 Valaam
Dag 11 Skt. Petersborg
Dag 12 Skt. Petersborg
Dag 13 Skt. Petersborg - København

 

 

Dagens program

06:45 God morgen, Radio Krasin vækker os
07:15 Morgenmaden er serveret
09:00 Afgang til dagens by rundtur
13:15 Frokost i restauranten
17:00 Alle om bord, vi sejler mod Uglich
18:15 Middagen er serveret i restauranten
20:00 Velkomst Cocktail med Kaptajn Yuri Makaryev
21:00 Film: "Rusland - Tzar'ens Land"

Torsdag d. 2 August 2007


Vi er på vej til Centrum af Moskva, vi kender vist dette syn hjemmefra. Biler i kø så langt øjet rækker.


Dagens første stop er den røde plads. Men for enden af gaden møder vi dette syn. Gaden er spærret af og den røde plads er lukket indtil kl. 16. Det lyder som om de er ved at optage en musik video. Så skide være med alle turisterne.


Vi går tilbage til den anden side ved 11. The Cathedral of the Intercession (of St. Basil the Blessed)


Også her er der sat hegn op og masser af soldater.


Nå, vi lader os ikke gå på og kører raskt videre ud for at se på byen. Vi kommer forbi denne kæmpe skulptur af Columbus som skulle have været en gave til USA. De ville dog ikke have den, den var for grim. ( et enkelt spørgsmål: Sender man sådan en i en boblekuvert?)


Hvad gør man så. Jo, man saver Columbus's hoved af og sætter Peter Den Stores Hoved på og så kan man jo selv anvende den. Så her er Peter Den Store i Columbus bukser.


Vi kører videre, vi skal ind at se The Cathedral of Christ the saviour. Ingen billeder indefra, men den var utrolig flot. Den er nybygget idet den oprindelige blev revet ned.


Endnu en af de mega store bygninger man finder i Moskva. Shopping gaden ligger lige til venstre og vi har en times tid til at snuse rundt.


Vi er taget tilbage til den røde plads. Vi er gået gennem bygningen med de to tårne og står lige foran afspærringen. Det er lidt overraskende at den faktisk ikke er større end Rådhus pladsen i København.


Bygningen til venstre på pladsen skulle være et shopping center The GUM, gad vide hvad de siger til ikke at få nogen omsætning i dag.


Længere til venstre en farverig kirke, på russisk er det vistnok: ц Казанской иконы Божьей матери. (Church of the icon of the blessed virgin (mother of God). Tak til Dimitri for oversættelsen.


Den røde bygning med de to tårne.


Vi kan vist godt tåle at se 11. The Cathedral of the Intercession (of St. Basil the Blessed) endnu engang fra den anden side. Den kaldes også Sobor Vasiliya. Vi har næsten stået på den røde plads og så vender vi snuden hjemad. Vi skal jo være om bord inden kl. 17.00 da skibet letter anker og sejler mod Uglich.


Så er vi endelig på vej mod Uglich, her et kig tilbage på kajen og de andre krydstogt skibe.


Et kort over turen. Du kan zoome med menuen i toppen. Træk i billedet for at flytte det. Knappen yderst til højre åbner kortet i fuld skærm, så er det nemmere at læse de små bogstaver.
Stemnings billeder fra Moskva Kanalen. Man følte næsten at man kunne røre ved broen. Der var en af gæsterne der dukkede sig idet han ikke troede vi kunne komme under.


Vi når til Sluse nr.6 kl. 19.23. Som det kan ses på kortet skal vi igennem 6 sluser og fra 162 meter over havets overflade ned til 124 meter over havets overflade i løbet af turen til Uglich.


Ja, begge skibe skal ind i den lille sluse. Kaptajnen går meget tæt på under en halv meter mellem skibene. Prøv at sammenligne vandstanden med næste billede.


Det gik hurtigt med at komme 8 meter ned. Slusen er åben igen på under 20 min.


Der bliver ikke ruttet med pladsen. Vi ligger klods på væggen i slusen. På siden af skibet er der nogle meget store lodrette gummi ruller, så der sker ikke noget ved at ramme siden. Klokken er nu 20.00 og vi skal til cocktail party med Kaptajnen.

-----------------------Til Toppen-----------------------

Videre til Dag 4 Uglich

 

© Bjarne Vincents Johansen | siden opdateret 9 September 2007