Rusland

Dag 13 Skt. Petersborg - København

 

Dag 1 København-Moskva
Dag 2 Moskva
Dag 3 Moskva
Dag 4 Uglich
Dag 5 Kostroma
Dag 6 Yaroslavl
Dag 7 Goritsi
Dag 8 Kizhi
Dag 9 Mandroga
Dag 10 Valaam
Dag 11 Skt. Petersborg
Dag 12 Skt. Petersborg
Dag 13 Skt. Petersborg - København

 

 

Dagens program hold 1

06:30 Morgenmaden er serveret
07:15 Al bagage skal nu stå ude på gangen til afhentning
07:30

Vi møde på kajen ved vore bagage og kører til lufthavnen.
Vi skal flyve med "FV225" Kl. 10.30 med ankomst i Københavns
Lufthavn 10:30 (lokal tid).

Søndag d.12 August 2007


Et sidste kig tilbage på en uforglemmelig ferie på skibet M/S Leonid Krasin.

Efterskrift

Skulle du få lyst til at komme på dette krydstogt udbydes denne tur af mange rejse bureauer bl. a.

Scandinavien Cruise Center : http://www.cruise.dk/
AlbatrosTravel : http://www.albatros-travel.dk/

Økonomi.
Priserne er nogenlunde de samme og ligger i størrelses orden 16.500 Kr for en enkelt kahyt. Hertil skal man nok påregne at bruge yderligere 4000 Kr. på de forskellige ture og drikkevarer. Drikkevarer er ikke dyrt, vi gav 75 Kr. for en flaske vin og ca. 22 Kr. for en ½L fadøl. Der er masser af souvenirs at købe undervejs, det meste ikke værd at købe. En ting jeg dog vil anbefale er, at købe de forskellige hæfter som tilbydes undervejs. Der er fremragende beskrivelser og masser af flotte billeder.

Turen er ikke for dårligt gående, så er det sagt. Man har travlt og der bliver gået en del, specielt i de to byer.

Kahytter.
Kahytterne var glimrende, ikke meget plads i en dobbelt kahyt, men man er jo kun der, når man skal sove osv. Man lærer hurtigt at sørge for at aircondition kører når man forlader kahytten. Tilsyneladende er der ikke særlig god udluftning fra toilettet så der kan godt lugte fælt hvis man har glemt at tænde aircon'en. Er man høj, som jeg 190 cm, er sengen lidt for kort, man lægger sig så i den nedklappelige, her er der mulighed for at rage ud over kanten. Der er ikke noget sted at placere kufferterne, så de står i vejen hele tiden. Der er maser af skabs og hylde plads. Der bliver gjort rent og redt senge hver dag og håndklæder skiftes hver anden dag.
Man afleverer sin kahyts nøgle når man forlader skibet og får så en lille seddel med adressen på skibet og nummeret på ens kahyt. Herved har receptionen mulighed for at se hvem der mangler når skibet lægger fra kaj. Smart.

Restauranten.
I brochure materialet vi fik, stod der traditionelt russisk køkken. Det er fuldstændigt korrekt. Forvent ikke et fransk gourmet traktement. Der serveres tre retter og vi fik på intet tidspunkt noget der smagte grimt. Til gengæld kunne det nogle gange godt være mere spændende. Det tog al for lang tid at servere noget at drikke. Vi brokkede os ellers havde vi ikke fået noget før vi var færdige med at spise. Man spiser i hold og vi havde på stort set hele turen trukket det tidlige hold. Det betød at vi skulle op på før fanden fik sko på hver dag. Det kunne godt være mere fleksibelt.
Der er ting i det russiske køkken man skal opleve. F.eks er Borsch en velsmagende rødbede suppe. UHMMMMM. Iøvrigt fik vi rødbeder tilberedt på mange velsmagende måder. Fisk var også rigtigt godt. Steaks var der ikke noget af og ketchup kan man godt glemme. Russisk rødvin er det de helst vil sælge til gæsterne og den er meget kraftig. Den spanske som vi nogle dage kunne få (hvis vi tryglede om det) var ikke så kraftig. Og jeg som foretrækker Italiensk, netop fordi de de ikke er så kraftige. Prisen på Russisk og spansk var den samme 75 Kr. De har noget at lære her.

Udflugter.
Hvad kan jeg sige, det klappede bare. Busserne kom til tiden osv. Eneste negative var mangel på tid, vi havde travlt hele tiden. Men vi så jo også en masse. Hvis man ikke kan klare at se mindst et 1400 tals kloster og en statue af Lenin om dagen, skal man nok springe nogle ture over. De er stort set fast indlæg på hver tur.

Faciliteter om bord.
Der er en bar i front, her sad vi for det meste. Ingen musik god udsigt og vi kunne snakke. Bagest er der en bar med musik. Tysk slager musik så her holdt tyskerne og amerikaner til. Der er sol dæk med masser af plads og man kan sidde uden for kahytterne på alle etager hele vejen rundt. Der er frisør om bord hvis man trænger til at blive klippet. Vi havde også vores egen læge. Der er også et bibliotek, hvis man gerne vil have fred og ro.

Anbefaling.
Se hvis du nu sidder og overvejer om netop denne tur kunne være interessant for dig, så hold dig ikke tilbage. Det positive overvejer helt klart mile vidt det negative. De ting som ikke fungerede er helt ubetydelige. Vi havde en pragtfuld tur som vi sent vil glemme. Og jeg tror godt jeg kan sige det samme for resten af de 32 danskere der var med på denne tur.Til slut vil jeg gerne reklamere for denne fremragende DVD Arne har optaget på vores tur.
Den kan fås ved henvendelse pr. e-mail til mig, eller Arne.

DVD'en koster 30 Kr. incl. forsendelse.

-----------------------Til Toppen-----------------------

Tilbage til Dag 1 København-Moskva

 

© Bjarne Vincents Johansen | siden opdateret 11 September 2007