Slægten

Tree

Slægtsforskning

Denne side er tilegnet en af mine store passioner: slægtsforskning. Interessen startede for 5-6 år siden, da jeg en dag var på besøg hos mine forældre. Samtalen gik i den tid oftere og oftere rundt om både min fars og min mors familie. De vidste jo en masse og så alligevel var der ting de ikke havde kendskab til. Jeg fandt lynhurtigt nogle slægts programmer og så begyndte det så småt. Det var jo rimeligt nemt at indtaste alle de nærmeste. Der gik også en del tid med at komme ind i de forskellige programmers muligheder. Jo flere personer der kom ind jo mere uoverskueligt blev det. Det værste var at se hvad man manglede på de enkelte personer. Her hjalp programmerne utroligt meget. Jeg tror ikke det havde fanget på samme måde hvis jeg skulle have skrevet alt i hånden.
Efter et stykke tid løb vi ind i en hel del stopklodser. Vi kendte slet ikke min farfars forældre og på min mors side var hendes mormor svensk. Vi havde ingen kendskab til hvordan vi så kom videre. Det blev jo så til en del snak på arbejdet idet et par af mine kollegaer havde dyrket denne sport i mange år. Både Leif Corfixsen og Thorkild Dalsgård var til stor hjælp i denne tid. Jeg så ingen anden udvej end at sende min far på et slægtsforsknings aftenkursus, han havde jo tid til det, idet han var gået på pension. Herligt at kunne lægge det "hårde" arbejde ud til andre :-)
At sende min far på kursus var utroligt givende, han kom tilbage og talte om folketællinger, kirkebøger, landsarkiv og rigsarkiv. Det lød alt sammen godt nok men at tage skridtet til at besøge et af arkiverne var ikke nemt. Vi fandt dog en dag og kørte ind til landsarkivet på Jagtvej. Det var godt nok noget af en prøvelse. Min far hører ikke så godt så jeg tror nok vi fik forstyrret en del af de andre på mikrofilm-læsesalen. Da vi i løbet af denne dag fandt det første familiemedlem, var jeg tabt. Det var et kick der dårligt kan beskrives..

Politik

Jeg har valgt ikke at vise nulevende personer på denne side. Det er ikke fordi de ikke er i min database, men jeg synes ikke det i disse tider er passende at hænge mennesker ud til offentligt skue. Hvis folk har lyst til det, kan de gøre det selv.
Alle i min slægt er naturligvis velkommen til at få et slægts-træ med deres familie på. Det er bare at sende mig en e-mail.

Familie navne jeg forsker i

Jeg forsker i følgende familie/slægts navne:

Johansen Mit eget efternavn Det går desværre ikke længere tilbage end til min oldemors far.
le Dous Min tantes pigenavn Det er således kun hendes forfædre der bærer dette navn.
Scheffmann Min olefars navn Det tog 5 år at finde ud af at vi alle burde hedde Scheffmann og ikke Johansen :-)
Sandberg Min mors pigenavn De går tilbage til 1775 i Sverige, indtil videre.
Wittrock Mine kusiners aner Så er vi i al fald kommet igang.

Jeg er naturligvis interesseret i al information nogen ville kunne tilføje til min forskning. Ligeledes hvis jeg skulle have fejl i mine oplysninger.

Min Oldefar og hans forfædre

Dette familietræ er centreret omkring min oldefar August Carl Wilhelm Scheffmann. Til venstre ses min oldemor Marie Bertine Johansen som han aldrig gifter sig med. Du kan zoome ved hjælp af knapperne foroven. Man panorerer ved blot at trække i billedet. Dette træ er et uddrag af et håndskrevet træ fra Personalhistorisk Institut lavet af Brenner. Der er tvivl om Brenner var en seriøs slægtsforsker og det skal her siges at jeg stort set IKKE har valideret hans træ. Det vil sige at der på nuværende tidspunkt ingen garanti er for rigtigheden af dette. De nederste 3 generationer er efter min bedste overbevisning rigtige.

Der er mere om Carl August Wilhelm Scheffmann på siden Udvalgte Personer i menuen øverst til venstre.

-----------------------Til Toppen-----------------------

Personalhistorisk Institut's originale slægstavle

Her den originale slægtstavle som August Carl Wilhelm Scheffmann fik fremstillet i 1941. Desværre mangler der et lille stykke på midten, vi arbejder på sagen.

-----------------------Til Toppen-----------------------

Familien le Dous

Min fars lillebror giftede sig med min tante, hendes pigenavn er le Dous. Min forskning synes til at lede til den konklusion at alle der hedder le Dous i danmark i dag stammer fra den ældste le Dous i dette slægts træ: Carl Friederich Philip Heinrich le Dous. Han kommer til danmark engang i 1830'erne. Han bosætter sig i København som bundtmager mester. Senere får han forretning på strøget: Østergade 11.

Familien le Dous har nu fået deres helt egen side, se venligst i menuen øverst til venstre.

-----------------------Til Toppen-----------------------

Familien Sandberg

Min mors pigenavn er Sandberg og hendes mormor Clara Sandberg kommer fra Sverige, en lille by Tjörnarp lige under Häsleholm. Jeg havde de største problemer med at finde noget som helst i Sverige, idet de eneste oplysninger jeg kunne finde var at Clara kom fra Kristiansstad.

Clara Sandberg og hendes mand


Vi var en tur i Lund på deres arkiv, uden held. Vi ledte i de nærmeste sogne omkring Kristiansstad og det var helt forkert. Berith Hemmingsberg skrev på DIS forum at hun var villig til at slå op i sine kilder for danskere med svenske aner. Jeg skrev til hende og fik dermed familien og oprindelses sognet: Tjörnarp, et lille skridt videre. Stor tak til Berith.
Tjörnarp er en lille by et lille stykke syd for Häsleholm i Skåne.

Tjörnarp Sogn

Jeg efterlyste så Clara i http://www.genealogi.se/ i februar 2004. Der skete ingenting og jeg havde stort set glemt alt om det. Så efter sommeren kiggede jeg forbi og sandelig i oktober måned var der et svar fra en svensk dame. Jeg skyndte mig at svare tilbage at jeg naturligvis var vældig interesseret og det er hendes arbejde der vises i dette træ fra Agnes Johanne Sandberg og bagud på den svenske side. Man kan være heldig. En stor tak til Birgitta Noland Strömberg.

Familien Wittrock

Mine Kusiners aner går tilbage til Wittrock familien på Gørlev egnen. Ovenfor kan i se hvor langt vi er kommet til dato.

-----------------------Til Toppen-----------------------

© Bjarne Vincents Johansen | siden opdateret 30 November 2007