Regler

 

I fodbold er der mange regler. Men der er nogle grundlæggende regler. Der er kun en spiller på ens hold der må ta' med hænder i feltet, og det er målmanden. Hvis en spiller ude i marken tager med hænder får det modsatte hold et frispark/straffe, og spilleren der har gjordt det får et gult kort. Der er også nogle linjer du skal overholde, hvis bolden ryger ud over linjen er der indkast til det modsatte hold. Når man takler skal man ramme bolden, og du må kun bruge din skulder til at skubbe med. Hvis du laver en hård takling og kun rammer manden får du et gult kort, og hvis det er en tackling hvor du fx rammer hans lår med knopperne får du et rødt kort. Hvis du får to gule kort, bliver du udvist. Nu vil jeg fortælle om den sværeste regl, og en af de regler angriber hader, og forsvarer elsker: offside.   

Offside

Når det røde holds forreste angriber er bag blå's bagerste mand, er der offside. Ved mindre at rød er på hans egen bane-halvdel, så er der ikke offside, selvom han er bag blå's bagerste mand. .Men der er ikke offside hvis det er en blå der spiller til rød, selvom rød er bag blå.* Målmanden tæller ikke med som bagerste mand. 

Obstruction

Obstruction er en regel som kun rigtige fodboldelskere kender. Det er hvis rød kommer løbende og blå går ind i røds løbebane og står stille. Så kan rød jo ikke gøre andet end at løbe direkte ind i blå, og derfor når han ikke sin friløbere fx. Det er klogt når man er forsvarspiller, får så er der bare frispark, istedet for at der måske er mål.

 

 

 

Forside