Berømtheder

 

Fodbolden har rigtig mange forskellige berømtheder, fx har de spillere, trænere, klubber, fans og ledere. De mest kendte fodbold spillere er: Pelé, Maradona, Beckham, Ronaldo, Ronaldinho, Laudrup, Rooney, Van Basten, Johan Cruyff, Preben Elkjær, Cristiano Ronaldo, Zidane, Raul, Henry, Peter Schmeichel, Jacob Harlev, Allan Simonsen, Gerrard, Kaká, Buffon,  og Van Nistelrooy. Men der er to specielle spillere alle kender i verdenen: Pelé og Maradona, mens der også er mange der kender Michael Laudrup. Pelé og Maradona har begge vundet verdensmesteskabet for landshold, og begge er kåret som verdens bedste fodboldspiller. I Danmark har vi andre spillere som kun fodboldelskere kender, som fx Jon Dahl Tomasson, Gravesen, Grønkjær, Thomas Sørensen, Denis Rommedahl, Daniel Agger, Claus Jensen og mange flere. Men i Danmark har vi mindst tre spillere som næsten alle kender. Michael Laudrup, Peter Schmeichel og Daniel Agger. Der er også mange berømtheder der bliver til gode trænere, som fx Frank Riikjard, Michael Laudrup, Bern Schuster og Capello. Der er omkring 15 storklubber i verdenen. Liverpool, Arsenal, Chealsea, Manchester United, Barcelona, Real Madrid, Inter, Juventus, Milan, Ajax, Bayern München, Lyon, Fc Porto, Celtic og Glasgow Rangers. Det hold der har vundet trofæet flest gange som verdens bedste klubhold er Real Madrid. Men man siger pt at Manchester United lige nu er det førende klubhold inde for fodbold. De mest kendte fans i verdenen er Liverpool fans. De er et af de få fans der sørger for at alle billetter er udsolgt, og selvom Liverpool er bagud bliver de ved med at heppe på dem. Liverpools stadion er et sted hvor fansene altid synger. Men det skal også siges at der kun kan være omkring 40.000 fans på deres stadion selvom det er mange.

Diego Amando Maradona  (født 30 oktober1960) spillede i Barcelona, Napoli og Boca Juniors. Har vundet VM i 1986, UEFA Cup og det italienske mesterskab 2 gange. Kåret som verdens bedste fodboldspiller.

 

Edison Arantes do Nascimento(født 23. oktober 1940) er Pelé's rigtige navn. Den næst mest scorende spiller i fodbold med 1281 mål i 1256 kampe. Han har vundet VM tre gange i 1958, 1962 og 1970. Kåret som verdens bedste fodboldspiller.
     

Maradona                                                                                          Pelé

Forside