Kamp

(Kumite)

I kumite gælder det om at være adræt (hurtig og smidig.) Og du skal være parat hele tiden. man skal ALDRIG være bange eller nervøs når man kæmper, for hvis man er det, så lige meget hvor god man er, kan man aldrig sætte en seriøst scoring på modstanderen, altså en scoring man mener giver point. Man skal mærker 5mm hovedet, men alligevelet går det altid galt, hvor folk begynder at bløde, selvom man bruget tandbeskytter og handsker. I maven må man gerne fyrre lidt igennem.

Spark i hovedet giver 3 point, spark i maven eller siderne giver 2 point, slag i hovedet giver 1 point og det samme med slag i maven. Det er meget hurtigere at slå end at sparke, derfor får man flere point hvis man kan nå at sparke modstanderen. Og når man sparker er det let at tage fat i benet og lave en nedtagning, hvor efter man skal sætte en scoring i hovedet eller maven for at få point for sin nedtagning, man for 2 point, hvis man laver en nedtagning med scoring, og kampen stoppes hvis ikke man får sat den scoring enden tid. Jeg har selv til kunkurrencer vundet 2 brønze og 1sølv.

Sølv og bronze vandt jeg til kata, der hvor man står i stilling og visser til dommerne at man har styr på teknikken. I kata lærer man at kæmpe mod flere modstandere, og man får lært teknikkerne ordenligt.

Bronze vandt jeg til kumite, en kamp med sine modstandere. I kumite lærer man at forsvar sig selv bedre og angrib den anden, men kumikte er meget hårdere end kata.

 

Som I sikkert kan se, har jeg røde handsker, røde sko, røde benbeskytter og rødt bælte.

Jeg kunne også have valgt at tage blå handsker, bæå sko, blå benbeskytter og blåt bælte.

Men i en turnering er det listen der afgør om man skal være den røde eller blå.

Man står skrevet på en liste, og når man vinder ryger man højere op i listen, så vis man har rødt på og i næste runde skal op mod modstanderen der også er rød, så skal man selvfølgelig hurtig skifte til blå. Grunden til at man ikke har forskellige farver er, at det er lettere for dommerne at kende forskel på modstanderen, også skal de bare hive den blå eller røde flag op, alt efter hvem der vinder, vinderens farves flag bliver hivet op.

Til forsiden